Site icon Özel Aydın Göz Hastanesi

Glokom (Göz Tansiyonu) Tedavisi

Glokom Tedavisi

Glokom tedavisi – başlıca üç yol mevcuttur;

1. İlaç Tedavisi

Glokom Tedavisi – Öncelikle hastanın göz tansiyonu, ya gözdeki sıvının üretimini kısarak ya da çıkışını arttırarak düşürülür. Bu iki yöntem için kullanılan ilaçlar vardır. İlaç tedavisine rağmen hastanın, göz tansiyonu düşmüyor ve görme alanı daralıyorsa; uygulanacak tedavi yöntemi ameliyattır.

Glokom ilaçları gözde yanma, batma, kızarıklık, nabız sayısında değişme, nefes darlığı, baş ağrısı, kirpiklerde uzama gibi bazı yan etkiler gösterebilir. Yan etkilerle karşılaşılması halinde hekiminiz mutlaka bilgilendirilmelidir.

2. Cerrahi Tedavi

Göz içi sıvısının dışa akımını sağlamak için yeni bir kanal oluşturulur (trabekülektomi). Bazı hastalarda göze şant yerleştirmek gerekebilmektedir.

3. Lazer Tedavisi

Glokom Tedavisi

Göz tansiyonu tedavisinde lazer ışını; İlk olarak; akut glokom krizi tedavisinde ve diğer gözün glokom krizine girmesinin engellenmesinde kullanılır. İkinci olarak kronik glokom vakalarında, göz içinde yapılan sıvının dışa çıkışını kolaylaştırmak için lazer, süzgeç benzeri dışa akım kanallarına uygulanır.

Konjenital Glokom (Bebeklerde Glokom)

Yeni doğan bebeklerde görülen önemli hastalıklardan biride doğuştan glokomdur. Bu hastalık başlangıçta belirti vermez. Hastalık ilerledikçe gözde ışığa hassasiyet, sulanma ve göz küresinde büyüme görülür. Tedavi edilmediği takdirde, gözün saydam tabakasının zamanla bulanıklaştığı görülür. Hastalığın başlangıç döneminde tanı konulduğunda yapılacak ameliyatla göz tansiyonu düşecek ve görme kaybı önlenecektir. Bebeklerde görülen glokom, yetişkinlerde görülen glokoma oranla daha inatçı bir glokom türü olup bazen birden fazla ameliyat gerekebilir.

Exit mobile version