Konjoktivit Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Konjoktivit Nedir? Konjonktiva, göz kapaklarının iç kısmını ve gözlerin beyaz kısmını (sklera) kaplayan, ince ve şeffaf bir zardır. Bu ince ve saydam zarın iltihabına konjonktivit denilmektedir. Konjonktivit kan damarlarını daha belirgin hale getirerek gözlerin kırmızı görünmesine neden olur. Tek ya da her iki gözde oluşabilir. Konjonktivitin Belirtileri Nelerdir? Sulanma Gözde ağrı ve kaşıntı Aşırı çapaklanma…

Details

Kuru Göz Sendromu Nedir

Kuru Göz Sendromu Nedir Kuru Göz Sendromu , modern yaşamın uzamış görsel ihtiyaçları ve ortamları nedeniyle daha sık görülen, görme fonksiyonunu bozarak ve gözde rahatsızlık hissine yol açarak günlük aktiviteleri kısıtlayan ve yaşam kalitesini azaltan göz hastalıklarının başında gelir. Belirtileri Gözde kızarıklık, yabancı cisim hissi ve batma, ışıktan rahatsız olma, geçici bulanık görme. Sebepleri Yaşlanma, ofis…

Details

Keratit, Kornea Abrazyonu ve Erezyonu

Keratit Kornea gözün ön bölümünde bulunan, damarsız saydam dokudur. Korneanın iltihaplanmasına keratit adı verilir. Enfeksiyöz, alerjik ve toksik nedenler keratite neden olabilir. Erken teşhis ve etkenin belirlenmesi tedavi için çok önemlidir. Kornea Abrazyonu Kornea abrazyonu epiteldeki bir yaralanmadır (çizik, sıyrılma veya kesik). Abrazyonlar genellikle tırnakla, kağıtla, makyaj fırçalarıyla çizme; ağaç veya çalı dalıyla sıyrılma veya…

Details

Keratokonus

Keratokonus Nedir? Keratokonus gözün ön kısmını oluşturan saydam tabakanın (kornea) incelmesi, sivrileşmesi ve koni şeklini almasıdır. Hastalar genellikle ergenlik döneminde başlayan hastalıktan 20’li yaşlarında haberdar olurlar. 20–40 yaş arasında ilerleme gösteren hastalık, 40 yaştan sonra durağan döneme girer. Görülme sıklığı 2000 kişide birdir. İlerleyen miyop ve astigmat, kornea incelmesi ve dikleşmesi ile belirti vermeye başlayan…

Details