Site icon Özel Aydın Göz Hastanesi

Gözlerde Bahar Alerjisine Dikkat

Bahar alerjisi nedir?

Baharın gelmesiyle birlikte hava ısınmaya, doğa canlanmaya başlıyor. Ağaçlar çiçekleniyor, çiçekler açıyor, çocuklar için dışarıda bulunmak içerde bulunmaktan çok daha eğlenceli oluyor. Bazı insanlar baharla birlikte hapşırık, burun – göz akıntıları v.s. yani bahar alerjisi şikayetleri görünmektedir. Baharla birlikte polenler artar ve alerjiye neden olabilmektedir.

Alerjik reaksiyona neler neden olur?

 

Bunlar burunda tıkanma, sulanma, ciltte döküntü, genel kaşıntı, hapşurma, burunda kaşıntı, gözlerde ise kaşınma, sulanma, ışık ve güneşe karşı aşırı hassasiyet, kızarıklık gibi şikayetlere neden olabilmektedir.

Op. Dr. Can Demir “Özellikle kaşıntı ve kapaklarda şişlik gibi durumlarda ise Göz Hekiminize biran önce başvurup tanı konulup tedaviye başlanmalıdır ” dedi.

Gözün sürekli kaşınması veya aşırı bir reaksiyon oluşması durumunda kornea tabakası zarar görebilir. Özellikle erken yaştaki çocukların doğru tedavileri ile Keratokonus hastalığının önüne geçilebilir.

Gözlerdeki bahar alerjisi tedavisi

Bahar alerjisi göz damlaları ile tedavi edilebilen bir hastalıktır. Anti- histamik özellikte göz damlaları hastalığın seyrini büyük oranda düzeltir. Bazı dirençli olgularda farklı damla veya ilaçlar gerekebilir. Aşırı kaşınmalarda ve kapak şişliğinde soğuk kompres uygulamaları şikayetleri azaltır.

 

Peki Göz Alerjisinden Korunmak için nelere Dikkat etmeliyiz?

 

 

 

 

Exit mobile version