Site icon Özel Aydın Göz Hastanesi

Katarakt Ameliyatı ve Ameliyat Sonrası

Katarakt Tedavisi katarakt-hastaligi-3

Kataraktta tek tedavi cerrahidir. Katarakt Ameliyatı Yöntemleri: En sık kullanılan teknik fakoemülsifikasyon (FAKO) yöntemidir. Bu yöntemle 2.2 mm’lik kesiden göz içine girilir. Saydamlığını yitirmiş göz içi lens (katarakt) FAKO yöntemi ile yenilerek oluşan boşluğa katlanır göz içi lensi yerleştirilir.

FemtoSaniye Lazer ile Katarakt Tedavisi

2011 yılı sonlarından itibaren popüler olmaya başlamıştır. Lazer ile uygun vakalarda korneal kesi, kapsüloreksis ve kataraktın parçalara ayrılması işlemleri yapıldıktan sonra, FAKO cihazı ile katarakt parçaları alınarak, katlanabilir göz içi lensi bu boşluğa yerleştirilir. Göz bebeği tam olarak genişlemeyenler, sert kataraktı olanlar, korneada kesafeti ve kataraktı tutan iplerde kopukluk olan vakalarda lazer cihazı kullanılamaz. Lazer işlemi toplam cerrahi süresini ve maliyeti 2 – 3 kat arttırdığı için henüz ülkemizde yaygın değildir.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Yapılmalı

Görme bulanıklığı kişinin yaptığı işi veya günlük yaşamını etkilediği anda ameliyat yapılabilir. Ameliyat olmak için kataraktın görmeyi tamamen kapatmasını beklememek gerekir. Ameliyat kararı hastanın ihtiyaçlarına göre göz hastalıkları uzmanı tarafından verilmelidir.

 

Katarakt Ameliyatı Sonrası

Göz İçi Lensler

İyi yapılmış bir katarakt ameliyatının en önemli parçalarından biri göz içi lensler (mercek)’dir. Göz içi lensler ömür boyu gözde kalır. Lenslerin bio-uyumluluğu yüksek ve arka kapsül opaklaşmasını engelleme özelliği olmalıdır. Bu yüzden kaliteli lensler tercih edilmelidir.

Ayrıca Premium Lensler denen Multifokal ve Torik göz içi lensler, gözlük takmak istemeyen ve astigmatı olan hastalarda tercih edilen lenslerdir.

Exit mobile version