Site icon Özel Aydın Göz Hastanesi

No Touch Lazer ( Trans PRK)

No Touch Lazer Nedir?

Tüm dünyada senelerdir başarıyla uygulanan ‘No Touch Lazer ’ tekniği ile artık hastaların çekinmeden lazer tedavisi yaptırmaları ve gözlüklerinden, kontakt lenslerinden kurtulmaları mümkün.

Kırma kusurlarının tedavisinde, korneaya değmeden tedavi eden tek lazer yöntemidir. Özellikle ince ve düzensiz korneaların tedavisinde ilk tercih edilir.

 

No Touch Lazer Kimlere Uygulanabilir?

Neden No Touch Laser?

Gözlükten ve kontakt lenslerden kurtulmak için uzun zamandır uygulanmakta olan klasik lazer tedavilerinde gözünüze “dokunulması” gerekiyor.Ancak bu durum lazer operasyonunu tercih eden hastalarda tedirginliğe yol açıyor. “TRANS-PRK” (No Touch Lazer) tekniği adı verilen gelişmiş lazer yöntemi hastalardaki bu korkuyu ortadan kaldırıyor. Bu yöntemle yapılan lazer tedavisinde göze cihaz teması olmuyor. Hastanın, uzaktaki bir ışık kaynağına 15-20 saniye bakması bu tedavinin yapılması için yeterli oluyor.

 

No Touch Lazer (Trans-PRK) yönteminin diğer lazer tedavi yöntemlerinden farkı nedir?

Bugüne kadar alışılagelmiş ‘lasik’ ve ‘intralasik’ olarak adlandırılan lazer tedavi tekniklerinde, gözdeki kornea dokusu özel bir bıçakla veya lazerle kesilerek uygulanıyor. Her ne kadar başarılı sonuçlar alınsa da bazı komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Trans-PRK (No Touch Lazer) yönteminde ise ameliyattan önce gözün ön çeperinin alkolle eritilerek kazınması ya da çeperin bıçak veya başka bir lazer cihazıyla şapka gibi kaldırılması söz konusu değil. Bu yöntemde uzaktaki bir ışık kaynağına 30 saniyeden az bir süre bakmak yeterli oluyor.

Exit mobile version